недеља, 21. април 2019.

ŠIFRARNIK: DRŽAVNI SLUŽBENIK S01E06

- Juverlirnica Noći Dubaija dobila je naziv po stihu iz pesme Dominantna Dada Polumente i Bube Korelija koji glasi, “Ja dao bih ti noći Dubaija, dao bih ti cijeli svijet”. Pesma se čuje na kraju epizode u sceni žurke kod Hameda u vikendici.

- Predanje da će islamski ratnik koji žrtvuje svoj život uživati u raju sa 72 device pominje Hamed kada opisuje jednu svoju seksualnu eskapadu u Budvi. Prva saradnja Milana Marića i Dimitrija Vojnova bila je u pozoričnoj komediji 72 device postavljenoj u Dadovu 2007. godine kada je Marić bio srednjoškolac. Tekst je na parodičan način tretirao temu islamističkog terorizma kojom se sada na seriozan način bavi serija Državni službenik.

- Doušnik je dnevni list koji se pojavljuje u seriji Ubice mog oca.

Havala mreža sa prenosom dragog kamenja umesto novca pred širu javnost doneta je u prvoj sezoni američke serije Domovina.

- Promena boje dragog kamenja se zaista izaziva zračenjem ali naravno ne na način kako to improvizovano vrši Lazar u seriji. Isto tako, zaista postoje predrasude kod kupaca oko bojenog dragog kamenja kod zračenja. Hemijska reakcija koju radiolog opisuje jeste pojednostavljeno objašnjenje onoga što se desi prilikom zračenja dragog kamenja.

Нема коментара:

Постави коментар